Biografie

Creativiteit zat al vroeg in me, maar kwam pas laat tot uiting. Ik ben een echte laatbloeier. In mijn huwelijk knutselde ik veel met mijn kinderen, en was ik actief op school. Wilde altijd kleuterjuf worden , maar is er niet vangekomen.

Pas op mijn 40e ben ik gaan studeren. Na een toelatingsexamen kon ik naar de Hoge School van Rotterdam en volgde ik de opleiding Beeldend Docent. Ik studeerde na 4 jaar af en gaf les op een basisschool en in het voortgezet onderwijs. Hierna volgde ik 2 jaar een studie bij "de Kolam" een particuliere opleiding tot tekentherapeut.
Hier leerde ik ook veel over mijzelf en ik kreeg de behoefte om te ontdekken waar ik zelf toe in staat was op kunstzinnig gebied. In deze periode startte ik mij eigen atelier, en gaf les in mandalatekenen, en later in werken met vrije vormen, zowel aan volwassenen als aan kinderen. Hiermee wilde ik aantonen dat tekenen en kleuren, bezig zijn met vormen, voor iedereen is weggelegd. Het gaat om het doen.. niet om het resultaat.

Ik volgde na diverse workshops ( ontdek de kunstenaar in jezelf), de opleiding tot Holistisch Beeldend
Kunstenaar en studeerde af met mijn scriptie : Figuratief, verbinden is loslaten.
Deze opleiding volgde ik aan de Vrije Academie, te Groesbeek.

Sinds ik in 2009 ben afgestudeerd, werk ik met grote overgave aan mijn eigen collectie.
Het vinden van een eigen "handtekening" was een grote uitdaging.
ik ontdekte dat het werken met diverse materialen mij een grote vreugde gaf!
Zowel op papier als op doek gebruik ik alles wat ik maar kan gebruiken.
Gemengde technieken, dus werken met diverse beeldelementen en (schilder)materialen zorgen voor verrassende effecten, waarin ik me helemaal aan kan overgeven.

In 2009 en in 2010 exposeerde ik met mijn werk en kreeg ik positieve complimenten.
Ik verkocht veel van mijn werk en voelde me dankbaar dat mensen mijn werk kunnen waarderen. Vanaf nu wil ik mijzelf verder ontwikkelen en ga ik werken voor een nieuwe expositie, welke in 2012 te zien zal zijn.

Mijn motto is dan ook :   Creëren is Delen.

  • lia stout
  • lia